IBM reorganiseert top Global Services

IBM heeft het vertrek van John Joyce als topman van de Global Services divisie aangegrepen voor een herstructurering. De groep neemt meer dan de helft van de omzet van IBM voor zijn rekening.

Een driemanschap neemt de taken van Joyce over en zal direct rapporteren aan ceo Sam Palmisano van IBM. De benoeming van voormalig cfo Joyce werd vorig jaar gezien als een indicatie dat IBM de kosten van de Global Services groep omlaag wilde brengen. Dat lijkt deze week te geschieden met het schrappen van 14.500 banen in Europa en elders.

Volgens IBM is de benoeming van een driemanschap zeker niet de voorbode van een opsplitsing van Global Services. De groep blijft de resultaten van de groep geconsolideerd naar buiten brengen, maar gaat daarbij meer aandacht besteden aan de opsplitsing van de cijfers over de diverse onderdelen van Global Services.

John Joyce vertrekt naar Silver Lake Partners, een investeringsmaatschappij. Bij insiders komt zijn vertrek niet als een verrassing. Hij werd de afgelopen tijd in verband gebracht met een aantal ceo-banen in de technologische sector, waaronder die van HP. Hij is met zijn 51 jaar slechts twee jaar jonger dan Palmisano en heeft 30 jaars bij IBM gewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-22T12:59:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.