It-besluitvormer optimistisch ondanks recessie-gevaar

collega's

Ondanks onzekere economische vooruitzichten heeft 72 procent van de grote internationale ondernemingen ambitieuze expansieplannen, die worden ondersteund door aanzienlijke investeringen in digitale technologie. In Nederland is het optimisme iets minder groot. Dit blijkt uit de jaarlijkse 'Global Tech Trends Survey 2022' van datacenteraanbieder Equinix.

In opdracht van datacenter-operator Equinix werden 2.900 it-besluitvormers uit verschillende bedrijfstakken in 29 landen bevraagd. De online-enquête voor de 'Global Tech Trends Survey 2022' vond in maart plaats. 

59 procent van de Nederlandse it-besluitvormers is van plan de komende twaalf maanden uit te breiden naar een nieuwe regio (38 procent), een nieuw land (32 procent) of een nieuwe stad (24 procent). Gelet op de toenemende vrees voor een recessie en het vermeende einde van de globalisering zijn dat nog redelijke resultaten. 

Vooral de problemen met de bevoorradingsketens vormen een bijzonder punt van zorg. Volgens 63 procent van de Nederlandse respondenten ondervond hun bedrijf de gevolgen daarvan. Eenzelfde percentage ervaart het tekort aan chips als een bedreiging.

Bijna een op de drie respondenten wil zijn expansieplannen faciliteren door virtueel gebruik te maken van de cloud. Een kwart doet dit met behulp van een bare metal-oplossing. Ondertussen verwacht 37 procent meer budget uit te geven aan carrier-neutrale colocatie-oplossingen om de geplande toename van digitale implementaties te faciliteren. Tegelijkertijd is 47 procent van plan om meer te investeren in interconnectie-diensten om de digitale transformatie te bevorderen en veerkracht op te bouwen.

De Nederlandse it-managers zeggen de duurzaamheid van hun it-infrastructuur nauwlettend in de gaten te houden. 56 procent zegt de milieu-impact van zijn it-apparatuur te meten en actief te proberen die te beperken. 62 procent werkt alleen met it-partners die kunnen voldoen aan belangrijke CO2-reductiedoelstellingen. Sterker, 59 procent geeft aan dat duurzaamheid een van de belangrijkste drijfveren van hun organisatie is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-06T10:30:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.