Deals, deals en nog meer deals op Nederlandse ict-markt

De afgelopen weken ontving Computable weer verschillende overname- en investeringsberichten. Dat leidt tot het volgende overzicht met nieuws over Buckaroo en Sepay, Nerds & Company, Randstad, Spinpanel en N-Able, Forque en Vionq, Quercis, Happy Horizon en Get Hooked, en Shopworks. Ook waren er startup-investeringen in We.Vestr, Closure, Cooper Pet Care en Viqal.

Buckaroo, Nerds & Company en Randstad

- De Nederlandse online-betaalverwerker Buckaroo neemt Sepay over, een leverancier van pinautomaten (point of sale-oplossingen voor zowel mobiele als vaste terminals) uit Den Haag. Sepay bedient momenteel meer dan 13.500 klanten met een sterke positionering in de detailhandel in de Benelux en Duitsland.

De Franse investeerder Keensight Capital, die eind vorig jaar instapte bij Buckaroo, heeft de overname financieel mogelijk gemaakt in het kader van de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf. Kortgeleden werd ook al Sisow overgenomen, een betaalaanbieder voor het mkb in de Benelux.   

- Nerds & Company uit Enschede staat weer op eigen benen. Investeerder Quadrum Capital kwam in 2016 aan boord om de software-ontwikkelaar sneller te laten groeien. Nu dit is gelukt heeft de directie de ambitie uitgesproken om op eigen kracht door te gaan. De aandelen zijn overgenomen door technisch directeur Johan Bruning en creatief directeur Timar Holtkamp. De oprichters Tim Klein Robbenhaar en Thijs Geerdink zijn ook aandeelhouder.

Activiteiten van Nerds & Company zijn onder meer het ontwerpen en bouwen van maatwerkapplicaties, gebruiksvriendelijke leerplatformen, self-service portalen en het digitaliseren van bedrijfsprocessen. 
 
- Randstad shopt in Australië en neemt daar de Finite Group over. Dit bedrijf, eveneens actief in Nieuw-Zeeland, is gespecialiseerd in werving en selectie van technologie, it-consulting en een breed scala aan andere it-diensten. Finite werkt zowel met vast personeel als zzp'ers

Deze overname zal de positie van Randstad als it-rekruteerder binnen de it-sector in Australië en Nieuw-Zeeland verder versterken. Het uitzendbureau is in beide landen al actief onder de bedrijfsmerken Randstad Technologies, Aurec en Chalfont.

Spinpanel, Forque/Vionq en Quercis

- De Amerikaanse Microsoft Azure-clouddienstverlener N-Able heeft zijn oog laten vallen op Spinpanel uit Rosmalen. Dit in 2015 opgerichte bedrijf, een spin-off van Computron, biedt een multi-tenant platform voor Microsoft-partners, waarmee zij cloud-oplossingen kunnen verkopen, implementeren, beheren en automatiseren voor hun klanten uit het midden- en kleinbedrijf.

Volgens N-able kan het potentieel van cloud computing worden ondermijnd door de toenemende complexiteit van it-omgevingen, in combinatie met een tekort aan arbeidskrachten. Met Spinpanel aan boord krijgen cloudserviceproviders de beschikking over een breder scala van it-beheer- en beveiligingsoplossingen. 

- Afas-partners Forque en Vionq slaan met ingang van 24 juni de handen ineen. De fusie van de twee bedrijven met vestigingen in Enter, Vianen en Eindhoven creeëert een Afas-implementatiepartner met ruim vijfentwintig jaar ervaring en zo'n negentig werknemers.

De nieuwe organisatie wordt vormgegeven in een holding, waarvan beide partijen vijftig procent eigenaar worden. Zowel Forque als Vionq blijven voorlopig onder eigen naam opereren. In eerste instantie wordt vooral op de achtergrond gebruik gemaakt van de schaalvergroting. In de komende maanden zullen de zakelijke activiteiten worden geïntegreerd.

- Exact-partner Quercis uit Eindhoven heeft via een management buy-out andere eigenaren gekregen, te weten Dirk Acda, Martijn Brants en Jan Schonewille. Zij nemen het stokje over van de oprichters  Ronald van Kessel en Raymond Kok. Zij blijven als adviseurs verbonden aan het in 2006 gestarte bedrijf waar circa vijfentwintig man werken.

Quercis is Exact Gold Partner. Het bedrijf richt zich met Exact- en eigen software op organisaties van middelgrote omvang (25-500 medewerkers) in de zakelijke dienstverlening, handel, zorg en het onderwijs.

Happy Horizon en ShopWorks

- Het digitaal agentschap Get Hooked uit ‘s-Hertogenbosch is de volgende versterking van Happy Horizon. Met dit bedrijf verstevigt de digitale-marketinggroep zijn positie in de regio Noord-Brabant. Happy Horizon is al actief rond Eindhoven en Tilburg.

Get Hooked is al de zesde acquisitie dit jaar. De van oorsprong Eindhovense bureaugroep telt inmiddels ruim 600 medewerkers.

- Het Utrechtse e-commerce-bureau ShopWorks is samen gegaan met zijn Poolse branchegenoot Strix. Beide bureaus richten zich op het ontwerpen, bouwen en verbeteren van e-handelsoplossingen op basis van Shopware, Adobe Commerce (Magento) en Shopify (Plus) technologie. Door de fusie ontstaat er een gespecialiseerd e-commerce-bureau met ruim 160 medewerkers. Opdrachtgevers komen uit Nederland, Polen, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. 

ShopWorks is opgericht in 2011 en telt ruim dertig werknemers. Het bedrijf is recentelijk benoemd tot de enige Platinum Partner van Shopware in Nederland. Strix is dertien jaar actief en heeft zo'n 130 werknemers in dienst vanuit Krakau en Warschau.

Startups We.Vestr, Closure en Cooper Pet Care

- We.Vestr, een in Amsterdam gevestigd platform voor equity management, haalt bij het eveneens Amsterdamse Venturerock 2,2 miljoen euro op in een vroege financieringsronde. Het biedt een digitale omgeving voor het complete levensloopbeheer van startups: van oprichting, financieringsrondes, schaalvergroting tot exit. Het platform is niet alleen geschikt voor startup-oprichters, investeerders kunnen de tool ook gebruiken om hun portefeuille te beheren in een digitale en uniforme omgeving.

We.Vestr gebruikt het kapitaal om verder uit te breiden in Europa en om de Aziatische en Australische markten  te betreden. Het bedrijf is in 2020 opgericht en telt momenteel ongeveer twintig medewerkers in vijf verschillende landen.

- Investeerders Rabobank en Borski Fund hebben 1,5 miljoen geïnvesteerd in de Rotterdamse startup Closure. Dit platform helpt met het opzeggen van abonnementen bij overlijden. Naast Borski Fund en Rabobank doen ook aandeelhouders van het eerste uur mee in deze tweede financieringsronde. Deze investering zal vooral gebruikt worden voor het uitbreiden van het team en de uitrol naar andere Europese landen.

Erfgenamen geven aan bij welke bedrijven abonnementen beëindigd of overgenomen moeten worden en Closure voert deze verzoeken uit. Via een wekelijkse update en een persoonlijk dashboard blijft de erfgenaam op elk moment op de hoogte van de voortgang. Het bedrijf gebruikt hiervoor machine learning-technieken in een speciaal ontwikkelde software-as-a-service-oplossing. Closure is opgericht door Chantal van der Velde en Graciëlla van Vliet. Inmiddels werkt de startup met ruim tweehonderd uitvaartondernemers en tal van abonnement-aanbieders zoals: T-Mobile, Unicef, Interpolis, OV-Chipkaarten Knab.  

- Cooper Pet Care kondigt vandaag aan dat het negenhonderdduizend euro heeft opgehaald bij startup-incubator Antler, de - van origine Oekraïnse - investeringsmaatschappij Flyer One Ventures en enkele andere investeerders. De Amsterdamse startup biedt een innovatieve online diergeneeskundige dienst (TeleVet) die met een druk op de knop huisdierenbezitters in contact brengt met gecertificeerde dierenartsen.

Het platform van Cooper Pet Care biedt ook een symptoomchecker op basis van kunstmatige intelligentie (AI), zodat een snelle triage van symptomen en onmiddellijke vervolgstappen mogelijk zijn. Cooper Pet Care is in 2021 opgericht door Michael Fisher en Pavel Timofeev nadat zij in 2020 hadden deelgenomen aan het Antler Amsterdam-programma.

- De Utrechtse startup Viqal haalde een half miljoen euro aan financiering op bij onder andere  Rabobank en Holland Startup. Het bedrijf meet klanttevredenheid in fysieke ruimtes te meten met behulp van slimme sensoren en kunstmatige intelligentie.

Viqal richt zich met name op de horeca. Millennium Hotels in Singapore en Van der Valk in Amsersfoort gebruiken de oplossing al. Het extra kapitaal steekt de startup in de uitbreiding van het team en het opschalen van het sensornetwerk om de dataverzameling vanuit fysieke ruimtes aanzienlijk te kunnen vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-11T12:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.