Nieuw kantoor voor 'hybride' Ricoh Nederland

Verhuizing

De Nederlandse organisatie van Ricoh zet haar traditie voort om elke tien jaar een nieuw pand te betrekken. Vanaf maart 2023 verhuist de leverancier van print- en documentbeheerproducten naar een nieuw hoofdkantoor aan de Hambakenwetering in Den Bosch. Dat zou meer aansluiten op het hybride werk van de organisatie. De huurovereenkomst werd afgelopen woensdag ondertekend.

Het nieuwe kantoor van Ricoh is gevestigd in Campus Hambaken, aan de A59 in het noorden van de Brabantse hoofdstad. Dit herontwikkelde pand is onderdeel van Campus Offices, eigenaar en exploitant van kantoorcampussen op zes locaties in Nederland.

Het pand biedt een flexibel concept dat aansluit bij de eisen die Ricoh Nederland stelt aan het samenbrengen van mensen, techniek en processen, aldus algemeen directeur Bob van Heyningen van Ricoh Nederland. Het bedrijf hanteert een hybride werkbeleid, wat zoveel betekent dat flexibiliteit belangrijker is dan vloeroppervlak.

Om de tien jaar

Ricoh Nederland wisselt elke tien jaar van vestiginglocatie. In 2003 betrok het bedrijf een pand aan de Utopialaan, op een zichtlocatie aan de A2 bij Den Bosch. Later verrees pal naast dit pand het hoofdkantoor van SAP Nederland, dat daar nog steeds is gevestigd.

In 2013 verhuisde Ricoh naar zijn huidige locatie in het Paleiskwartier, op een kwartiertje lopen van treinstation Den Bosch. Deze moderne locatie was destijds voorzien op ongeveer veertienhonderd medewerkers, een aantal dat na een grote reorganisatie in 2016 en zeker tijdens en na de coronapandemie niet nodig is.

'Het voorgaande pand liep tien jaar geleden voorop met het nieuwe-werken-concept', meldt het bedrijf. 'Inmiddels zijn de behoeften van zowel werkgever als werknemers veranderd. Dat vraagt om een nieuwe stap: Campus Hambaken biedt alle voordelen van hybride werken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-15T17:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.