Export van tech naar Rusland verder beperkt

De uitvoer naar Rusland van producten, diensten en technologieën die ook militair kunnen worden ingezet, is verder beperkt. Dat staat in een nieuw sanctiepakket dat 21 juli door de Europese Unie is ingesteld.

De uitbreiding van het exportverbod omvat onder meer zogenoemde ‘dual-use-goederen’. Dat zijn producten, diensten en technologieën die ook voor militaire doeleinden gebruikt kunnen worden. Een overzicht van de producten die vallen onder de sancties is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ook is meer informatie gedeeld over het versterken van de implementatie van de vorige zes pakketten. Het gaat bijvoorbeeld om technische correcties en verduidelijking van de wetgeving. Nederland droeg hieraan bij op basis van uitkomsten uit het rapport van Stef Blok. De sanctiepakketten worden verlengd tot begin 2023.

Het gaat inmiddels om het zevende sanctiepakket dat tegen de Russen is aangenomen. ‘De sancties zijn ingesteld vanwege de aanhoudende Russische agressie tegen Oekraïne’, licht de Nederlandse rijksoverheid toe.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-25T09:09:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.