Groeivertraging bij ict-dienstverleners mkb

Exact MKB Monitor ziet economie afkoelen

Zakelijke en ict-dienstverleners die behoren tot het mkb, zien sinds januari van dit jaar hun omzetgroei vertragen. In de eerste maand bedroeg de toename nog 19,5 procent. In februari kwam de groei uit op 14,7 procent. En in maart was dat 11,9 procent.

Deze omzetontwikkeling volgt daarmee de algemene groeivertraging in het mkb. Zo blijkt uit cijfers van de Exact MKB Monitor. Uitzondering op de regel was de horeca. Deze sector zag de gemiddelde omzetgroei na de lockdown juist flink toenemen.

Terwijl de gemiddelde omzetgroei in het eerste kwartaal daalde, nam het aantal mkb’ers met een positieve cashflow toe. Daarmee waren ondernemers in maart beduidend voorzichtiger in het doen van uitgaven dan in januari. In de eerste maand van 2022 had slechts 37,8 procent van alle mkb-bedrijven meer geld in kas dan het uitgaf, in maart steeg dit percentage naar 51,1 procent.

De zakelijke en ict-dienstverleners volgden ook hier de trend. In januari had 36,8 procent een positieve cashflow. In maart was dit 52,1 procent. Dit was ook zichtbaar in de cijfers over de liquiditeitspositie. Het percentage zakelijke en ict-dienstverleners dat de maand heeft afgesloten met een cashflowpositie van minimaal 10.000 euro liep op van 60,6 procent naar 63,2 procent.

De Exact MKB monitor is een online dashboard met economische indicatoren, gebaseerd op geanonimiseerde data van 340.000 administraties. De cijfers in de monitor worden real-time bijgewerkt en zijn up to date zijn tot drie maanden terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-29T11:32:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.