Chinese primeur Lenovo op Taiwan

Lenovo wordt binnenkort het eerste Chinese bedrijf met een dochteronderneming op Taiwan. Overheidsfunctionarissen in de Taiwanese hoofdstad Taipe bevestigen dat Lenovo daar toestemming voor krijgt.

Lenovo ‘legaliseert’ zijn thans minimale aanwezigheid op Taiwan om de pc-zaken van IBM Taiwan te kunnen overhevelen naar het eigen bedrijf. Lenovo, de derde pc-fabrikant ter wereld nam zoals bekend in december vorig jaar de pc-divisie van IBM over.

Eerder dit jaar kreeg IBM Taiwan toestemming van de regering zijn pc-divisie over te hevelen naar een nieuw opgerichte onderneming, die onderdeel is van een in Nederland gevestigde holding. De aandelen daarvan worden overgedragen van IBM naar Lenovo.

Het eiland Taiwan is in eigen ogen een onafhankelijke staat, in de ogen van Beijing echter een onderdeel van de Chinese Volksrepubliek. In de nadagen van de burgeroorlog vluchtten de nationalistische generaal Tsjang Kai-Tsjek en zijn volgelingen in december 1949 massaal naar het voor de kust liggende eiland. Sindsdien bestaat er tussen China en Taiwan een uitgesproken vijandige relatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-25T09:27:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.