Omzet Sun Microsystems blijft dalen

Sun Microsystems heeft zijn omzet voor het vierde achtereenvolgende fiscale jaar zien dalen: met één procent op jaarbasis, met vier procent voor het vierde kwartaal.

Sun zette in het laatste kwartaal 2,98 miljard dollar om; over het hele jaar bedraagt de omzet 11,07 miljard. De kwartaalwinst bleef redelijk op peil met 121 miljoen dollar. Ondanks de genomen herstructureringskosten kwam Sun hoger in de zwarte cijfers terecht dankzij een belastingmeevaller van 190 miljoen dollar.

Klanten blijven de toplijn van Sun-servers negeren; machines met slechts één tot acht processoren maken thans 65 procent uit van de omzet. De verkoop van Sparc-servers met vier tot acht processoren steeg aanzienlijk. Het bedrijf verkocht in een jaar vijftigduizend Opteron-servers.

De omzet uit de opslagsystemen nam in een jaar met dertien procent af. Het aantal abonnees op JES (het Java Enterprise System) nam in het vierde kwartaal met 43 procent toe tot 620.000 abonnees.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-27T11:36:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.