Directeur Nauta vertrekt bij heroriënterend Claranet

Wiebe Nauta.

Na zeven jaar stapt Wiebe Nauta op als managing director van ict-dienstverlener Claranet Benelux. Zijn vertrek komt op het moment dat de organisatie een bedrijfsonderdeel voor digitale beveiliging optuigt en zich op grotere klanten richt.

Nauta leidt sinds september 2015 de Benelux-organisatie van Claranet, een Britse specialist op de thema's cloud, security en workplace-oplossingen. Voordien was hij vier jaar operationeel directeur in de vestiging in Londen.

Nauta vertrekt om weer meer op operationeel niveau te werken. Hij wordt chief operating officer van een niet nader genoemde internationale organisatie. 'Ik ben van nature sterk in operations, en alhoewel ik van de afwisseling in mijn functie enorm heb genoten, ligt mijn hart toch op dat vlak. Ik heb de mogelijkheid om deze stap te maken.' Claranet heeft nog geen vervanger bekendgemaakt.

Heroriëntatie

"Mijn hart ligt op het vlak van operations"

Claranet is bezig met een heroriëntatie. Het Britse bedrijf zet in op digitale beveiliging en deed daartoe de afgelopen tijd enkele overnames. Zo nam de onderneming het Californische NotSoSecure en het Engelse Sec-1 over.

Naar aanleiding van deze heroriëntatie breidde Claranet kortgeleden in Nederland zijn organisatie uit met de business unit Cyber Security. Dit bedrijfsonderdeel biedt diverse beveiligingstrainingen, zoals over security awareness, pentesting, continuous testing, alsmede endpoint detection & response en een security operations center.

Doordat de focus verschuift naar grote klantorganisaties, neemt Claranet bovendien afstand van het bedrijfsonderdeel Rely in Barneveld. Dit werkt voornamelijk voor advocaten- en notariskantoren, die over het algemeen minder dan honderd medewerkers tellen. Rely is inmiddels verkocht aan Futureproof Group, een groep van ict-bedrijven die samenwerken qua kennisdelen en inkoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-09T11:16:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.