Cognizant haalt oud-ceo Kumar van Infosys binnen

Ravi Kumar S leidde tot najaar 2022 Infosys (foto: Cognizant).

De Amerikaanse ict-dienstverlener Cognizant heeft een nieuwe chief executive officer (ceo). Ravi Kumar S neemt het stokje per direct over van scheidend topman Brian Humphries. Kumar was tot enkele maanden geleden ceo bij Infosys, een directe concurrent van Cognizant.

Kumar werkte de afgelopen twintig jaar bij Infosys, waarvan de laatste zes jaar als ceo. Hij vertrok er in november en dook vlak na de jaarwisseling bij Cognizant op als verantwoordelijk voor de activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika. Dat hij nu ceo van het gehele concern wordt, is opmerkelijk en zou kunnen duiden op een plots vertrek van Humphries.

Humphries blijft tot maart bij Cognizant om Kumar in te werken. Hij was er ceo vanaf 2019 en bekleedde eerder topfuncties bij Vodafone, Dell en HP. Onder Humphries' leiding wist Cognizant niet zo'n sterke omzetgroei te bereiken als andere ict-dienstverleners. Het bedrijf zag de afgelopen jaren enkele grote klanten vertrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-13T11:40:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.