Atos Origin voorspelt jaargroei van acht procent

De Franse ict-dienstverlener Atos Origin heeft na een sterk eerste half jaar zijn groeivoorspelling voor de jaaromzet opgeschroefd naar acht procent.

De halfjaaromzet van Atos steeg met 3,9 procent tot 2,73 miljard euro’s. Als wisselkoersfluctuaties en af te stoten bedrijven buiten beschouwing worden gelaten is de organische groei zelfs 8,1 procent.

De consultancy-eenheid was met 12,6 procent de best presterende poot van Atos. Geografisch gezien zat de groei met name in Duitsland en Centraal-Europa; de overeenkomst met warenhuisgroep KarstadtQuelle zorgde voor een omzetexplosie met 94 procent.

Atos stelt zich ten doel dochters met een totale jaarlijkse omzet van 500 miljoen euro van de hand te doen. Er staan er nu acht van in de etalage met een omzet van 390 miljoen. Voor het eind van het jaar moet de rest zijn ingevuld.

Atos breidt zijn joint venture uit met Euronext, de beurs van Amsterdam en Parijs. Naast de it van Euronext gaat de omgedoopte joint venture ook de it van de derivatenarm van Euronext verzorgen. Atos Euronext Market Solutions vergroot zijn omzet daarmee tot naar verwachting 150 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-28T14:37:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.