SAP-specialist Aiden neemt Belgische Nessi over

Aiden, de Nederlandse SAP-specialist voor de middenmarkt, neemt zijn Belgische branchegenoot Nessi over. De acquisitie brengt het snelgroeiende Aiden een behoorlijke stap dichter bij zijn ambitie om ook daar leider in de midmarket te worden. Volgens Peter-Robin Mijderwijk, managing director van Aiden, is zijn bedrijf dat al in Nederland.

Peter-Robin Mijderwijk, directeur Aiden

Na Nessi zal dit kwartaal nog een tweede (grotere) Belgische overname worden gedaan, waardoor ook in Luxemburg en Wallonië het marktaandeel stijgt. Nessi zit vooral in Vlaanderen en Groot-Brussel. Uiteindelijk wil Aiden binnen drie tot vijf jaar uitgroeien tot de leidende SAP-dienstverlener in West-Europa. Na België staat Duitsland op het programma.

Mijderwijk ziet kansen in het Roergebied, Hamburg en München/Stuttgart. Plan is om binnen 24 maanden behalve in Nederland en België ook in Duitsland een stevige positie te hebben. ‘Maar onze groei zal wel gecontroleerd zijn’, haast Mijderwijk te zeggen. ‘We zijn niet overambitieus. Want dan loop je tegen een muur aan. Vooropstaat een goede dienstverlening aan de klant.’

De uitbouw naar een Europese organisatie komt vooral voort uit bewegingen in de markt. Daar hoort een zekere schaalgrootte bij. Consolidatie is nodig gelet op de versnelling in de software-industrie. SAP biedt steeds meer producten. Rond de kern van erp-software zijn allerlei systemen gebouwd zoals SAP Concur (controle over uitgaven).

Vergeleken met een jaar of tien, twintig geleden is het aanbod stevig gegroeid. Klanten willen graag met één partij werken die kennis heeft van dat uitdijende aanbod en ook kan helpen met de implementatie. Veel SAP-dienstverleners missen de schaal om die trend te volgen. Mijderwijk benadrukt dat het streven naar consolidatie niet voortkomt uit de wens van private equity-spelers. Het is echt de marktvraag die dit dicteert. ‘Je moet verschillende producten in huis hebben om hieraan te voldoen.’

Productengamma

"Met het zeven jaar geleden door Kris Deroo opgerichte Nessi haalt Aiden een specialist in SAP S/4HANA binnen"

Aiden richt zich als grootste SAP-specialist voor het middensegment in de Benelux op de volle breedte van het SAP-productengamma. Daaronder vallen Business One voor het kleinbedrijf, Business ByDesign voor middelgrote bedrijven en S/4HANA voor de grotere bedrijven. Voor de overheid is er S/4HANA Public Cloud.

Aiden heeft ook veel klanten die doorgroeien en een leverancier wensen die hen daarin kunnen volgen. Om aan de klantvraag te voldoen, lijfde het bedrijf Asecom, INSynQ, Serac, Xperi en ITVisors in. In totaal werken daar driehonderd SAP- en vijftig Mendix-specialisten.

Naast of boven SAP biedt Aiden ook eigen oplossingen voor onder meer retail. Soms vragen klanten om in aansluiting op het SAP-aanbod ook low-code-oplossingen te ontwikkelen. Dat kan in bepaalde gevallen goedkoper zijn. Ook worden beheerde diensten aangeboden.

Met het zeven jaar geleden door Kris Deroo opgerichte Nessi haalt Aiden een specialist in SAP S/4HANA binnen. Nessi telt 35 medewerkers. Tot de klanten behoren Cofinimmo, Colruyt en AG Real Estate. Nessi heeft ook een sterke positie in de sector vastgoed. Hierdoor kan Aiden ook in Nederland dergelijke afnemers bedienen.

Onestopshop

Kris Deroo, directeur Nessi

Kris Deroo zegt niet actief op zoek te zijn geweest naar een overname-partij. Maar toen Aiden aanklopte, bleken beide partijen de visie te delen dat gelet op het sterk stijgende aanbod van SAP-producten schaalvergroting en meer kennis nodig zijn. De markt heeft behoefte aan een onestopshop voor SAP. ‘Het is echter moeilijk alle trends continu te volgen. Ook de beweging naar de cloud vraagt veel investeringen,’ aldus Deroo, die Aiden een geschikt platform noemt om op in te haken.

Aidens uitgebreide oplossingen voor retail en groothandel sluiten ook goed aan op de Belgische organisatie, stelt hij. Overigens verschillen de Belgische en Nederlandse markt weinig van elkaar. Deroo blijft directeur van Nessi. Aiden wordt bij de expansie financieel ondersteund door Mentha Capital uit Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-08T11:33:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.