Capgemini boekt gunstige resultaten

applaus

It-dienstverlener Capgemini zag zijn omzet met 21,1 procent toenemen tot bijna 22 miljard euro. Geschoond voor het effect van wisselkoersveranderingen bedroeg de stijging 16,6 procent. Dit was boven de verwachting.

Overnames droegen voor 1,3 procentpunten bij tot de groei. De organische groei bedroeg 15,3 procent. Tevreden is Cap ook over de operationele marge die op dertien procent uitkwam.

Volgens Aiman Ezzar, ceo van de Capgemini Groep, was opnieuw sprake van een recordjaar. ‘Ondanks de minder gunstige economische ontwikkeling hielden we ook eind 2022 er de vaart in. We beginnen 2023 op een solide basis,’ vatte hij de resultaten samen.

Vorig jaar versnelde de it-dienstverlener zijn investeringen in innovatie, digital & cloud en diensten op gebied van duurzaamheid. Het gemiddelde aantal uren dat een medewerker training krijgt, steeg in 2022 met twaalf procent. De ‘carbon footprint’ per werknemer was 46 procent lager dan in 2019.

In Noord-Amerika, goed voor bijna een derde van de groepsomzet, bedroeg de groei vijftien procent. In de rest van Europa, inclusief België en Nederland, steeg de omzet met 16,1 procent. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland was de groei zeer hoog; bijna twintig procent. Frankrijk bleef met een toename van 12,5 procent iets achter. Het snelst groeien Azië-Pacific Latijns Amerika met 30,6 procent. Gekeken naar de bedrijfsactiviteiten was de groei het hoogste bij ‘strategy & transformation consulting services’.

Capgemini telde eind vorig jaar 359.600 werknemers waarvan een krappe 60 procent in offshore-centers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-22T12:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.