6 Belgen en 14 Nederlanders in lijst snelste groeiers

In de FT 1000 lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa vinden we zes Belgische groeiers terug en veertien Nederlandse. Returnista is op 29 de eerste Nederlandse organisatie in de rankschikking, Appwise op 319 de eerste Belgische.

De FT 1000 zet jaarlijks de snelst groeiende bedrijven in Europa op een rijtje. De lijst is net gepubliceerd, op het moment dat de oorlog van Rusland in Oekraïne zijn tweede jaar ingaat.

Aangezien de ranglijst is gebaseerd op de omzetgroei van Europese bedrijven in de drie jaar tot 2021, toont de rangschikking vooral aan hoe bedrijven ondanks de pandemie - of vaak: dankzij die pandemie - floreerden. Het minimale gemiddelde groeipercentage (de zogenaamde compound annual growth rate of CAGR) dat nodig was om op de lijst te komen was 36,2 procent.

België en Nederland

Het Britse Tripledot Studio staat bovenaan de FT 1000-lijst met een jaarlijkse groei (CAGR) van 794,7 procent. De maker van mobiele games, die in 2017 werd gelanceerd met een focus op het kaartspel patience voor één speler, profiteerde maximaal van de corona lockdown.

Toch situeren de meeste bedrijven zich in de B2B-sfeer, denk aan de nummer twee: Marshmallow, een Brits verzekeringsbedrijf. Terwijl de Italiaanse lithiumbatterijenmaker WeCo op de derde plaats staat.

In de lijst staan dus zes Belgen. In volgorde van verschijning zijn dat Appwise, Ibanfirst, ML6, Intigriti, Invibes Advertising en APF Autoparts.

Voor de veertien Nederlanders zijn dat Returnista, Stoov Heating Cushions, Being, Matt Sleeps, Refinery89, Samotics, AIHR, Fastned, RoomRaccoon, Floer, Storage Share, Mews, Coeo en Northwave Intelligent Security Operations.

Top 1000

Belgen in de top 1000
319      Appwise
378      Ibanfirst
386      ML6
497      Intigriti
564      Invibes Advertising
627      APF Autoparts

Nederlanders in de top 1000
29        Returnista
36        Stoov Heating Cushions
37        Being
41        Matt Sleeps
113      Refinery89
115      Samotics
175      AIHR
235      Fastned
258      RoomRaccoon
313      Floer
394      Storage Share
538      Mews
648      Coeo
749      Northwave Intelligent Security Operations

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-03T13:59:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.