Fujitsu NL experimenteert met 'onbeperkt' verlof

Fujitsu Nederland geeft zijn medewerkers het recht op een vrijwel onbeperkt aantal extra vakantiedagen. De zogeheten 'flexible leave' wordt gezien als experiment dat bij succes ook in andere landen zijn intrede doet. Het extra verlof wordt toegekend na overleg met en toestemming van een leidinggevende.

Het experiment, dat loopt tot het einde van het jaar, sluit aan bij de personeelsvisie van het Japanse bedrijf. Daarin staan vertrouwen, eigenaarschap en vrijheid van werken centraal.

Het it-bedrijf wil met de nieuwe vakantiedagenregeling het verloop onder medewerkers met minimaal vijftien procent verminderen, het aandeel vrouwen vergroten en de medewerkersbetrokkenheid verbeteren. Door medewerkers hun eigen keuzes te laten maken, merkt de organisatie nu al dat er meer vrouwen dan mannen worden aangenomen, meldt hr-verantwoordelijke Ruben Eulink.

Fujitsu lanceerde onlangs zijn vernieuwde visie op personeelsbeleid onder de naam 'Work your way'. Volgens het bedrijf zijn dynamische en vooruitstrevende oplossingen alleen mogelijk zijn met een flexibele en duurzame houding ten opzichte van werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-26T10:30:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.