Aegon doneert restwaarde ict-waar aan Indiase school

Aegon heeft via Stichting ITdonations de restwaarde van oude ict-apparatuur geschonken aan de Guindy School in Chennai, India. De donatie van het verzekeringsconcern bedroeg 89.413,25 euro. De Guindy School verzorgt gratis onderwijs voor de armste groepen in de regio. Daarbij krijgen kinderen tot zeventien jaar les om ze voor te bereiden op het hoger onderwijs.

Stichting ITdonations, opgericht in 2007 door Gerard Aldus, directeur/eigenaar van circulaire it-specialist NEG-Group, maakt het voor bedrijven en organisaties makkelijk om maatschappelijk verantwoord te handelen door de restwaarde van hun overtollige it-apparatuur te schenken aan een goed doel naar keuze. De stichting haalt de apparatuur op, zorgt voor veilige dataverwijdering en regelt de restwaarde. Inmiddels is via de stichting al ruim 3,4 miljoen euro aan donaties gerealiseerd.

Aegon werkt sinds jaren samen met applicatiedienstenpartner HCL. Via deze Indiase offshore-specialist kwam de verzekeraar in contact met de Guindy-school (voluit: Lions Club of Guindy Labour Colony High School). Met eerdere donaties aan de school zijn een waterzuiveringsinstallatie en een wetenschapslokaal gerealiseerd. Ook hebben Aegon-medewerkers geholpen met het schilderen van de schoolgebouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-07T12:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.