Dias Group heet Blinqx en EOKM wordt Offlimits

Softwareaanbieder Dias Group gaat verder onder de naam Blinqx, terwijl Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) zich heeft herdoopt in Offlimits Expertisecentrum Online Misbruik. Beide organisaties menen dat de nieuwe labels hun lading beter dekken.

Dias Group = Blinqx

De Dias Group uit Barendrecht ging eind 2019 van start, na de overname van de tak Financiële Intermediairs van Unit4 met bijbehorende Dias-producten. De naam Dias staat voor Diamant Assurantie Software. Dit product is ooit door Nationale-Nederlanden in de markt gezet en naderhand in handen gekomen van Unit4. Het portfolio bestaat uit assurantiesoftware en software voor hypotheekadviseurs en heeft een sterke naam in de verzekeringsbranche.

Dias ontpopte zich daarna als een bedrijvenopkoper en reeg de overnames aan elkaar. Inmiddels telt de groep dertien merken in vijf sectoren en ruim honderdduizend gebruikers in zo'n 35 landen. Naast Dias Software betref het Aplaza, Online Group, Hyarchis, MyTP, Finly, Finconnect, Adviesbox, Findata, AllSolutions, Dapas, Akkermans en Basenet.

Omdat de overkoepelende groepsnaam alleen verwijst naar de Dias-producten is voor een bredere naamswijziging gekozen. De groep gaat nu verder onder de paraplunaam Blinqx, een knipoog naar de volledige 'diamant'-naam van Dias. In de komende maanden wordt de nieuwe merkidentiteit stap voor stap verder uitgerold. Of dat betekent dat ook alle huidige softwarelabels worden omgekit is niet duidelijk.

EOKM = Offlimits

Ook het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) heeft zijn naam gewijzigd. De Amsterdamse organisatie opereert verder als Offlimits Expertisecentrum Online Misbruik. Het EOKM zette zich in voor het voorkomen en bestrijden van online-kindermisbruik. Al enige tijd beperkt het bureau zich niet tot aandacht voor seksueel misbruik online, maar houdt het zich ook bezig met thema’s zoals cyberstalken, doxing, hacken en cyberpesten. Daarom werd het tijd voor een nieuwe naam die ook deze activiteiten omvat: Offlimits.

Offlimits is de overkoepelende organisatie van drie bestaande initiatieven: Meldpunt Kinderporno, Helpwanted en Stop it Now.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-08T12:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.