Hurd ziet winst HP dalen en omzet groeien

HP-ceo Mark Hurd is tevreden over de vooruitgang die zijn bedrijf boekt, ondanks het feit dat de winst is gedaald. Het computerbedrijf zag in het derde kwartaal de winst 88 procent dalen naar 73 miljoen dollar. De omzet steeg vergeleken met een jaar eerder 10 procent, naar 20,8 miljard dollar.

De winstcijfers zijn echter gedrukt door belastingen die HP buiten de Verenigde Staten moest afdragen. Exclusief die afdragingen zou de winst uitkomen op 1,06 miljard dollar. Daarmee had het 46 procent hoger gelegen dan in het derde kwartaal van het voorgaande boekjaar.

 

Hurd is ingenomen met de goede uitvoering (execution) van zijn bedrijf en roemt de verbeteringen van de winstmarges in enkele belangrijke segmenten en markten. Hij geeft aan dat HP zich blijft richten op verdere prestatieverbeteringen. De nieuwe ceo onthulde laatst een forse reorganisatie.

 

HP dankt de groei van de omzet onder meer aan betere pc-verkopen; die namen 14 procent toe. Dit kwam met name voort uit de laptops, waarvan er in het derde kwartaal 21 procent meer zijn verkocht dan in dezelfde periode het jaar ervoor. De omzet uit desktops daalde zelfs; met 3 procent.

 

Geografisch gezien dank HP veel omzetgroei aan Azië en Oceanië, waar de verkoop 15 procent toenam tot een omzet van 3,5 miljard dollar. Daarna volgde EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) met 10 procent omzetgroei naar 8,2 miljard dollar. Thuisbasis de Verenigde Staten droeg de minste groei bij: 9 procent naar 9 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-17T15:24:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.