Handelsblatt: T-Systems in gesprek met Atos Origin

T-Systems, de it-divisie van Deutsche Telekom, praat met Atos Origin over een overname. Dat beweert het Duitse Handelsblatt. De krant wil zijn bronnen niet openbaar maken, maar zegt dat T-Systems een bod van vier miljard euro op tafel heeft gelegd voor de Frans/Nederlandse automatiseerder.

Het nieuws is opmerkelijk omdat het moeizaam draaiende T-Systems juist wordt gezien als overnamekandidaat, terwijl Atos Origin bekend staat als een partij die succesvol overnames integreert, zoals vorig jaar de activiteiten van de Sema Group. Beide partijen weigeren ook commentaar op het bericht in het Handelsblatt.

De eventuele combinatie zou qua omzet de derde automatiseerder van de wereld kunnen worden, zegt de Britse nieuwsdienst Computergram. Atos draaide in 2004 een omzet van 5,3 miljard euro en T-Systems 10,54 miljard (waarvan het merendeel in Duitsland, en een groot deel daarvan is weer afkomstig van moedermaatschappij Deutsche Telekom).

In maart dit jaar dook in de Duitse media nog het gerucht op dat Siemens Business Services zou willen fuseren met Atos Origin. Wilbert Kieboom, directeur van Atos Origin Noord-Europa, zie hierover later bij de toelichting van de jaarcijfers tegen Computable dat dit verhaal niet klopte. "In Duitsland hebben wij grote uitbestedingsopdrachten binnengehaald bij E-Plus en, met name, KarstadtQuelle. Dat biedt voldoende groeimogelijkheden."

 

Ook zei hij toen dat Atos Origin voorlopig geen grote overnames meer zou doen, omdat Europa geografisch voldoende zou zijn afgedekt. Zijn bestuurscollega Xavier Flinois vertelde echter onlangs tegen Computergram dat Atos Origin de nummer één in Europa wil worden en daarvoor nog IBM en EDS moet zien in te halen.

In Nederland werken er bij Atos Origin ruim negenduizend werknemers (op een totaal van 46.000). T-Systems telt hier 180 medewerkers (totaal zo’n 40.000).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-24T11:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.