Lothar Pauly nieuwe ceo T-Systems

Moederbedrijf Deutsche Telekom heeft Lothar Pauly benoemd tot 'chief executive officer' van T-Systems. Hij volgt per 1 oktober de begin april plotseling overleden topman Konrad Reiss op.

De 46-jarige Pauly zal als topman van it-dochter T-Systems toetreden tot de groepsdirectieraad van Deutsche Telekom. Hij komt bij Siemens vandaan, waar hij diverse managementfuncties heeft bekleed. In zijn laatste functie gaf hij leiding aan de divisies ’business services’ en ’enterprise services’.

De belangrijkste taak voor Pauly is om weer flinke groei te brengen in het stroefdraaiende T-Systems (omzet over 2004: 13 miljoen, ruim 51.000 medewerkers, waarvan 180 in Nederland). Vorige maand beweerde het Duitse Handelsblatt dat T-Systems met Atos Origin in gesprek zou zijn over een overname. De eventuele combinatie zou qua omzet de derde automatiseerder van de wereld kunnen worden. Het bericht is niet bevestigd, maar is wel opmerkelijk omdat T-Systems juist wordt gezien als overnamekandidaat, terwijl Atos Origin bekend staat als een partij die succesvol overnames integreert, zoals vorig jaar de activiteiten van de Sema Group. Beide partijen weigerden commentaar op het bericht in het Handelsblatt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt ons een zeer bekwaam en ervaren opvolger.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-05T10:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.