Atos Origin tevreden met halfjaarcijfers

Atos Origin zag de omzet over het afgelopen halfjaar met 8,1 procent stijgen ten opzichte van de eerste helft van 2004 tot een bedrag van 2,725 miljoen euro.

Dit resultaat is boven verwachting van het bedrijf. "We zijn heel tevreden met de cijfers", zegt directeur Wilbert Kieboom. "Zeker als ik het vergelijk met hoe onze concurrenten het doen." De Atos-directeur ziet in de resultaten het succes van de integratie van de Sema Groep van Schlumberger. "Gezien deze resultaten, hebben we dat goed gedaan." De winst per aandeel (voor buitengewone baten en lasten en na belasting) steeg met 33 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Op de vraag of de geruchten rond de overname van Atos Origin door T-Systems enige waarheid bevatten, antwoordt Kieboom: "Er zijn wel meer partijen in Atos geïnteresseerd, maar ik kan daar geen uitspraken over doen. Als er daadwerkelijk iets aan de hand is, zou T-Sytems dat wel bekendmaken." Zelf heeft de dienstverlener geen overname-aankondigingen gedaan, hoewel Kieboom wel aangeeft voor de Europese balans nog in Groot-Brittannië en Duitsland te willen groeien.

 

De deal van ABN Amro (dat onder meer een aantal 'preferred suppliers' vaststelde, waar Atos Origin niet bij zat) zit Kieboom niet dwars. "Er valt niet zoveel omzet door weg, we hadden zo'n heel groot belang bij ABN Amro. De vraag is wel of de buitenlandse partijen die ze nu hebben aangetrokken alles kunnen doen. De tijd zal het leren."

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-07T13:48:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.