Foursee biedt bedrijfscontinuïteit per abonnement

Het consortium Foursee biedt één loket aan voor kantoorcontinuïteit. Wie in geval van nood snel wil beschikken over een tijdelijke it-infrastructuur en alternatieve kantoorlocaties kan een abonnement nemen.

Het samenwerkingsverband bestaat uit computerverhuurbedrijf Livingston, GE Modular Space, KPN Event en Alvero Kantoormeubelverhuur. Gevieren bieden zij continuïteitsdiensten aan via een website en een 0800-nummer. Daar kunnen organisaties abonnementen afsluiten (tegen een minimale maandelijkse premie van circa 15 euro per werkplek). Hiermee kopen zij de garantie dat in tijden van nood of haast de benodigde computerapparatuur, telecom, kantoorspullen en ruimte binnen maximaal 24 uur worden geleverd, zodat de dagelijkse werkzaamheden kunnen worden voortgezet, beweert Ewit Roos, directeur Livingston Nederland. "Het kan gaan om een calamiteit of om een tijdelijke situatie waarvoor een vervangende of extra ingerichte kantooromgeving nodig is. Het gaat dus niet om uitwijklocaties, maar om ’inwijk’: de porto cabins van GE Modular Space kunnen op het terrein van de klant worden neergezet."


Bedrijven betalen pas voor dienstverlening en huur wanneer een urgente situatie zich heeft voorgedaan, waarbij volgens Foursee de verzekering dit soort kosten vaak dekt. Roos benadrukt dat klanten niet per se spullen van alle vier leveranciers hoeven af te nemen, maar ook voor modules kunnen kiezen tegen een lagere premie.


Volgens Roos krijgen 1 op de 800 bedrijven jaarlijks te maken met een noodsituatie: van een storing tot een ernstige gebeurtenis als brand of overstroming. "Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de bedrijven die een ramp meemaakt, nadien failliet gaat. Foursee kan eraan bijdragen dat dit risico wordt beperkt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-09T14:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.