ICT Automatisering zoekt personeel in India

De Barendrechtse softwareontwikkelaar ICT Automatisering zoekt naar geschikt ict-personeel in India. Dat zei directeur Bram Schot vanmiddag tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. De economische website Beurs.nl meldt dit op haar website.

ICT Automatisering heeft het personeel nodig voor de vestiging in Duitsland. “We zoeken naar gekwalificeerd personeel in Duitsland, maar het is gewoon een drama”, aldus Schot. Schot denkt dat het voor Nederlandse werknemers niet uitdagend genoeg is om in Duitsland te werken.

Na een selectie uit 2500 reacties naar aanleiding van een advertentie in een Indiase krant contracteerde ICT Automatisering veertien kandidaten. Nu wacht het bedrijf nog op toestemming van de Duitse overheid. “Als de werving succesvol blijkt, dan halen we er volgend jaar nog vijftig”, aldus Schot.

Ook zoekt ICT naar een overnamebedrijf in Duitsland om de ontwikkeling van de activiteiten in het land wat te versnellen. Maar het kost veel tijd om geschikte kanditaten te vinden. ICT zoekt een bedrijf met 20 tot 25 mensen in dienst. “Dan moet je denken aan een omzet van rond de 2,5 miljoen euro”, zegt Schot.

ICT Automatisering boekt de eerste helft van dit jaar een nettowinst van 3,3 miljoen euro. Dat is een stijging vergeleken bij het eerste half jaar van 2004. De winst per aandeel bedroeg 0,40 euro. De omzet van ICT Automatisering steeds met 7 procent van 32,4 miljoen euro het eerste half jaar van 2004 naar 34,5 miljoen euro het eerste half jaar van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Natuurlijk kan ICT in Duitsland wel gekwalificeerd personeel vinden. Iemand uit India is echter veel goedkoper (tenminste de eerste tijd) en dus is de marge voor ICT veel groter. Bram Schot en de rest van de overhead bij ICT moeten er zelf natuurlijk ook goed van kunnen leven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-09T15:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.