HP ontslaat 350 Nederlandse werknemers

Hewlett Packard ontslaat in Nederland 350 werknemers. 160 mensen in de Nederlandse organisatie verliezen hun baan en 190 die in wereldwijde of Europees gerelateerde functies werken.

De reorganisatie treft alle vestigingen van HP in Nederland. Het is nog onbekend in welke afdelingen of sectoren de ontslagen zullen vallen. Het bedrijf heeft in Nederland 2600 werknemers.

HP hoopt dat een deel van de werknemers via natuurlijk verloop het bedrijf zal verlaten. “Maar gedwongen ontslagen zitten er zeker tussen”, zegt Jos Baltes, woordvoerder van HP. Deze werknemers zullen in het Sociaal Plan van HP terecht komen. Over het Sociaal Plan van 2006 wordt maandag met de vakbonden en ondernemeningsraad gesproken.

HP liet eerder deze week weten dat er in Europa 5900 werknemers ontslagen zullen worden. In Frankrijk Duitsland en Groot-Brittanië verdwijnen zo’n 1300 banen. In België vervallen er 145. HP geeft als reden voor de reorganisatie het bedrijf op langere termijn financieel gezond en concurrend te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-15T14:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.