Microsoft reorganiseert, Allchin vertrekt

Om slagvaardiger haar strategie ten uitvoer te kunnen brengen, heeft Microsoft in een reorganisatie haar zeven divisies in elkaar geschoven en teruggebracht tot drie. Overgebleven zijn 'Platform Products & Services', 'Business' en 'Entertainment & Devices'.

In de eerste vinden we Windows Client, Server and Tools en MSN terug. In ‘Business’ worden de divisies Information Worker en Business Solutions verenigd, en ‘ Entertainment & Devices’ combineert ‘Home and Entertainment’ met ‘Mobile and Embedded Devices’.


In hetzelfde persbericht kondigt Microsoft aan dat Microsoft-kopstuk Jim Allchin binnen afzienbare tijd stopt met werken bij de softwaregigant. Allchin zet na het verschijnen van Windows Vista, eind 2006, een punt achter zijn loopbaan. Hij was erg belangrijk voor Microsoft en is verantwoordelijk voor een deel van de ontwikkeling van Windows en .NET. Voor zijn loopbaan bij Microsoft, was Allchin werkzaam bij Banyan, waar hij de architect was achter het besturingssysteem Vines. Microsoft heeft voor Allchin ook al een opvolger genoemd, te weten Kevin Johnson. Verrassend, want Allchin is een echte techneut, terwijl johnson een pure verkoper is. marktanalisten vragen zich dan ook af of dit wel een goede zet is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-21T10:35:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.