Drie TU's werken samen in vijf onderzoekscentra

De drie Nederlandse technische universiteiten hebben een eerste stap gezet in de vorming van een federatie. De TU van Eindhoven, Delft en Twente gaan samenwerken op het gebied van onderzoek.

Samen hebben de TU’s vijf Centers of Excellence (CE) aangewezen die gezamenlijke onderzoeksprogramma’s gaan uitvoeren. In 2004 kondigden de universiteiten al aan in het 3TU-sectorplan ‘Slagkracht in Innovatie’ te streven naar een federatie met vergaande samenwerking op het gebied van onderzoek, onderwijs en innovatie. De TU’s hopen aanspraak te kunnen maken op een totale subsidie van vijftig miljoen.

Doel van de federatie is om in 2010 tot de absolute top van technische universiteiten te behoren. Ook willen de universiteiten op deze manier een substantiële bijdragen leveren aan de Nederlandse kenniseconomie.

De vijf Centers of Excellence hebben de vijf onderzoeksgebieden High Tech Systems & Materials, Technologies for Sustainable Energy, Fluid and Solid Mechanics, NL Institute of Research in ICT (NIRICT) en Application of Nanotechnology.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T11:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.