Microsoft-overname stimuleert gebruik smartcards

Analisten denken dat de overname van Microsoft van Alacris een belangrijke stimulans is voor het gebruik van smartcards in bedrijven. Alacris houdt zich bezig met de ontwikkeling van identiteitsbeheer op basis van publieke sleutels.

Alacris is ontwikkelaar van het softwarepakket IDNexus, dat publieke sleutels in combinatie met biometrische gegevens en smartcards gebruikt om Windows-netwerken te beveiligen. “Ik denk dat Microsoft een toename van het gebruik van smartcards met Windows verwacht bij grote bedrijven. Dat is de reden voor deze overname”, zegt Gartner-analist Ray Wagner tegen eWeek.com.

Windows gebruik smartcards en andere identificatiemethodes met behulp van Active Directory en Microsoft Certificate Services. Volgens productmanager Michael Alta van Microsoft kan IDNexus Microsoft helpen om het combineren van het installeren van smartcards, het uitgeven en beheren van digitale certificaten en het monitoren van activiteiten te stroomlijnen. Hier hebben bedrijven vaak nog problemen mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T12:11:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.