IBM schiet vergrijzende bedrijven te hulp

IBM gaat ondernemingen helpen die binnen afzienbare tijd problemen dreigen te krijgen met hun personeelsbestand door toenemende vergrijzing. Dat meldt nieuwssite news.com.

Veel 'baby boomers' bereiken het komende decennium de pensioengerechtigde leeftijd, waardoor bedrijven in de problemen dreigen te komen door de verwachte leegloop. IBM wil naast zijn bedrijfsconsultants ook culturele antropologisten, onderzoekers en sociale wetenschappers inzetten.

 

De dienst die IBM aan wil gaan bieden via zijn consultingtak zal demografische gegevens analyseren en combineren met advies op het gebied van het behouden van personeel en kennis. "Nu de baby boom generatie op de pensioensleeftijd komt, lopen bedrijven het risico kennis en kunde te verliezen en daarmee hun concurrentiepositie op de markt", aldus Big Blue tegen Cnet.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een vraag vooraf: is bekend op welke terreinen de kennis en kunde verloren gaaat, die nu van cruciaal belang wordt geacht voor de continuiteit of winstgevendheid van bedrijven ? En wat zijn die per sector, product of markt? In welke eenheid moet dat worden vastgelegd ter vergelijking, euro, of de kans (%) om failliet te gaan?

Vergrijzende bedrijven te hulp schieten met theologen en andere geleerden ???
Het zal zo'n vaart niet lopen: In sneltreinvaart zullen er consolidatie slagen plaats vinden (met name in europa) en de jonge garde staat likkebaardend klaar om het dure mainframe platform over te nemen, nadat de boel geconverteerd is naar unix of linux.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-29T09:52:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.