IBM laat patent-tegenaanklachten SCO vallen

IBM heeft zijn tegenaanklachten rondom patenten laten vallen in het langlopende juridische conflict met Unix-erfgenaam SCO. IBM verklaart dit te doen om de rechtszaak sneller te laten verlopen.

SCO had IBM aangeklaagd om onder meer schending van het contract tussen de twee over Unix en gebruik daarvan als basis voor IBM's eigen variant AIX. De aangeklaagde computerreus kwam vervolgens (in augustus 2003) met tegenaanklachten, waaronder enkele rondom IBM-patenten.

 

Het schrappen daarvan ontneemt SCO de mogelijkheid meer informatie, details en verklaringen te eisen van IBM. Dat heeft het bedrijf al meermaals gedaan, recentelijk nog met het aanvragen van vijfentwintig extra verklaringen naar aanleiding van IBM's patent-tegenaanklachten. Volgens tegenstanders zijn dat bewuste pogingen tot tijdrekken door SCO.

 

IBM benadrukt dat het nog altijd van mening is dat SCO zijn patenten heeft geschonden. Het merkt echter op dat de Unix-erfgenaam er dermate slecht voor staat dat er überhaupt weinig te halen valt. IBM heeft nu, zonder de patentenkwesties, nog acht tegenaanklachten staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-10T13:04:00.000Z Jasper Bakker