Microsoft koopt laatste antitrustaanklacht af

Microsoft heeft gisteravond een schikking getroffen met Real Networks. Met het betalen van 761 miljoen dollar en het sluiten van een samenwerking is de Windows-producent van de resterende grote antitrustaanklacht af.

Microsoft betaalt nu direct 460 miljoen dollar in contanten. De overige 301 miljoen wordt in de komende tijd voldaan, eveneens in contanten, en dient als steun voor de muziek- en spelactiviteiten van Real. Daarnaast zal Microsoft de Rhapsody-muziekdienst, waar alleen Amerikaanse gebruikers zich op kunnen abonneren, aanprijzen via zijn MSN-website.

 

Real-ceo Rob Glaser is opgetogen over de schikking. "We sluiten nu een hoofdstuk af met Microsoft en openen samen een nieuw hoofdstuk." De softwareproducent heeft de Windows-producent eind 2003 aangeklaagd wegens misbruik van diens monopoliepositie.

 

De zaak draaide om pressie van Microsoft op pc-producenten om geen andere mediaspelers te installeren of mee te leveren. Real eiste een schadevergoeding van 1 miljard dollar. In het kader van de schikking laat Real al zijn antitrustactiviteiten tegen Microsoft varen, inclusief medewerking en betrokkenheid bij zaken en onderzoeken in de Europese Unie en Korea.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-12T10:29:00.000Z Jasper Bakker