Autotak Akzo besteedt it-beheer uit aan Atos Origin

Akzo Nobel Car Refinishes heeft zijn wereldwijde it-infrastructuur en -ondersteuning uitbesteed aan Atos Origin. De twee bedrijven hebben hiervoor een vijfjarig contract getekend dat op 1 oktober is ingegaan.

De uitbesteding heeft als gevolg dat zo’n tachtig functies (inclusief inhuur en vacatures) overgaan naar de automatiseerder. Daarvan zit een dertigtal in Nederland, waar het Akzo-onderdeel een vestiging in Sassenheim heeft.
Atos Origin krijgt de verantwoordelijkheid voor de it-infrastructuur, over de datacenters, de helpdesk en het applicatiemanagement en de it-ondersteuning van Akzo Nobel Car Refinishes in ruim twintig landen.

 

Eind maart dit jaar werd al bekend dat beide partijen met elkaar in onderhandeling waren. Akzo Nobel Car Refinishes is de divisie die onderhoudsproducten en -diensten levert aan de automobielindustrie. Het bekendste onderdeel is Sikkens, leverancier van autoverf en bijbehorende spuitsturende software.

Voor Atos Origin betekent het contract een uitbreiding van de grootschalige dienstverlening die het reeds aan het Akzo-concern levert. Het bedrijf noemt als bijzonder feit aan de huidige overeenkomst de beloningsstructuur: de automatiseerder ontvangt voor de geleverde diensten een vast percentage van de verkopen door Akzo Nobel Car Refinishes.

Tot de belangrijkste argumenten van Akzo Nobel Car Refinishes om de it uit te besteden, behoren het verkrijgen van stabiele en voorspelbare it-kosten, een interessante, nieuwe werkomgeving voor de automatiseerders en een verbetering van de it-dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou ik wens ze veel succes!!! Lekkere organisatie om mee samen te werken dat Akzo in Sassenheim.

Spuitsturende software??? Nieuwe wereld voor Rik laten we maar zeggen.... Dus de spuit wordt gestuurd, wat AN CR in software levert is hoeveel van welke basiskleur/effect er in de spuit gedaan moet worden om een autokleur na te kunnen bootsen....

NB. Capgemini is gevraagd om de demand organisatie van AN CR vorm te geven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-13T12:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.