Atos Orgin bouwt Digitaal Bouwloket

Atos Origin mag het Digitaal Bouwloket bouwen. Het heeft deze opdracht na een aanbesteding gekregen van negen gemeenten, het ministerie van VROM en EGEM.

Het doel van het project Digitaal Bouwloket is het ontwikkelen van een gezamenlijke dienst die het mogelijk maakt dat aanvragers van bouwvergunningen hun aanvraag volledig digitaal kunnen indienen. Het Digitaal Bouwloket zal in januari 2006 operationeel zijn, aldus Egem.

Het systeem maakt het mogelijk bouwaanvragen met bijbehorende tekeningen en berekeningen digitaal in te dienen. In de loop van de procedure ontstaat een digitaal dossier, dat onafhankelijk van tijd en plaats is in te zien door verschillende partijen. Ook is een automatische bewaking van de wettelijke termijnen ingebouwd. De digitale aanvraag levert zowel de aanvrager als de gemeente (financiële) voordelen op, beweren de initiatiefnemers, bijvoorbeeld door de verkorting van de doorlooptijd.

Het ministerie van VROM ondersteunt het project omdat het een eerste stap is op weg naar het realiseren van de indiening en behandeling van de integrale Omgevingsvergunning. Wie bijvoorbeeld op dit moment een huis, fabriek of schuur wil bouwen,verbouwen, oprichten of gebruiken, krijgt te maken met een grote hoeveelheid voorschriften. Door integratie van vergunningen kan men straks volstaan met één aanvraag bij één loket dat na het doorlopen van één procedure leidt tot één besluit (het al dan niet verlenen van een vergunning) en met één beroepsgang, meldt Egem.

De negen deelnemende gemeenten zijn: Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlemmermeer, Heerlen, Leidschendam-Voorburg en Zwolle. Atos Origin is geselecteerd voor de bouw van het Digitaal Bouwloket op basis van prijsstelling, presentatie en de volledige open source benadering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-13T15:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.