BIT begint aan bouw tweede datacenter

BIT begint aan de bouw van zijn tweede datacenter in Nederland. De nieuwe lokatie, onder meer voor co-lokatie, van de zakelijke isp bevindt zich te Ede.

BIT heeft nu tweehonderd vierkante meter aan datacenter-ruimte. Het heeft dat bereikt met al meerdere uitbreidingen om plaats te maken voor servers van klanten die het dan huisvest (co-lokatie). Het nieuwe datacenter moet halverwege komend jaar gereed zijn en zal dan maar liefst vierhonderd vierkante meter beslaan, wat ruimte biedt aan tweehonderd serverracks.

 

Daarnaast, letterlijk, heeft BIT extra grond gekocht om een eventuele uitbreiding van nog eens vijfhonderd vierkante meter aan serverruimte te kunnen realiseren. Boven de nu te bouwen eerste Edense lokatie komt achthonderd vierkante meter aan kantoorruimte waar BIT het merendeel van zijn personeel, nu verdeeld over drie lokaties, zal huisvesten. Het huidige datacenter blijft overigens gewoon in gebruik, laat de provider weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-18T16:45:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.