Goedkeuring overname Siebel door Oracle uitgesteld

Antitrust onderzoekers hebben meer tijd nodig om de overname van Siebel door Oracle te onderzoeken. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie moest gisteren beslissen of ze akkoord gaat met de overname of dat ze meer tijd nodig heeft.

Het ministerie heeft meer informatie nodig om een goede beslissing te nemen en heeft nu een verzoek voor meer informatie bij Oracle ingediend. Als het ministerie de informatie van Oracle ontvangen heeft, heeft ze vijftien dagen de tijd om tot een beslissing te komen: goedkeuring of afkeuring. Oracle wilde geen commentaar geven op de beslissing van het ministerie.

Oracle maakte half september bekend dat het Siebel Systems wil kopen voor 5,85 miljard dollar. Vorig jaar keurde het Ministerie van Justitie de overname van PeopleSoft door Oracle af. Het ministerie was van mening dat er na de overname te weinig concurrentie in de markt zou overblijven. Oracle stapte naar de rechter en won uiteindelijk de rechtszaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-26T11:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.