Aandeelhouders Sun weigeren poison pill-constructie

De directie van Sun Microsystems is er niet in geslaagd een poison pill-constructie erdoor te krijgen. De aandeelhouders van de serverleverancier zijn niet akkoord met deze maatregel om een eventuele vijandige overname af te wenden.

Het overgrote merendeel (84 procent) van de aandeelhouders stemde tegen de poison pill. Die constructie is een standaard bedrijfsstrategie om een vijandige overname te kostbaar te maken voor de potentiële koper. Het doelwit brengt daarbij aandelen op de markt die de koopprijs moeten opdrijven.

 

Suns aandeelhouders zijn hier echter niet vóór. Sommigen willen zelfs een complete verwijdering van alle belemmeringen voor een eventuele overname. Daarbij zouden toekomstige poison pill-constructies eerst voor goedkeuring voorgelegd moeten worden aan de aandeelhouders.

 

Ondertussen is Sun op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Cfo Steve McGowan stapt namelijk op aan het einde van Suns huidige boekjaar, dat over negen maanden afloopt. Het bedrijf komt deze week met de resultaten voor het eerste kwartaal van boekjaar 2006. McGowan diende sinds 2002 als cfo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-28T09:19:00.000Z Jasper Bakker