Microsoft vraagt steun VS in EC-antitrustzaak

Microsoft is begonnen met een lobby om de Amerikaanse overheid en Amerikaanse bedrijven over te halen zich te bemoeien met de Europese antitrustzaak tegen het bedrijf.

Het Britse dagblad Financial Times schrijft dat vertegenwoordigers van Microsoft en het Amerikaanse Ministerie van Justitie elkaar ontmoet hebben in het Witte Huis. Microsoft zou steun gevraagd hebben van het ministerie in het kartelonderzoek van de Europese Commissie. Ook heeft Microsoft verschillende memo’s naar Amerikaanse bedrijven gestuurd, waarin het om steun vraagt.

Een woordvoerder van Microsoft zei tegen de FT dat de EC en de EU-landen zich in het verleden ook bemoeid hebben met kartelzaken in de VS. “Het is daarom logisch dat de Amerikaanse overheid ook haar mening geeft in het Europese hof, omdat de zaak gevolgen heeft voor de gehele economie”, aldus de woordvoerder.

De Europese Commissie oordeelde vorig jaar dat Microsoft misbruik maakt van de monopoliepositie die het bedrijf heeft met de verkoop van besturingssystemen. De Commissie besloot dat het bedrijf 497 miljoen euro boete moet betalen en dat het de bedrijfsstrategieën moet aanpassen. Microsoft is in hoger beroep gegaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-14T12:31:00.000Z Rian van Heur