Microsoft wil xml-formaat Office 12 standaardiseren

Microsoft heeft het xml-formaat van het volgend jaar verschijnende Office 12 ingediend bij de ECMA (European Computer Manufacturer's Association). Het wil zijn OpenXML-formaat via die standaardisatie-organisatie tot officiële, open standaard verheffen.

De softwareproducent heeft daarbij de steun van ict-bedrijven als Apple, Intel en Toshiba, maar ook van externe partijen als Barclays Capital, BP en de British Library. Zij zijn co-sponsors van het voorstel aan de ECMA.

 

Raul Pesch, Platform Strategy Manager bij Microsoft Nederland, licht toe dat het bedrijf hiermee echt wil concurreren op de merites van zijn software. Wat Microsoft al enige tijd omschrijft als zijn innovatie. "Waar we voorheen ons intellectuele eigendom afschermden met eigen formaten, kiezen we nu voor openheid."

 

Pesch erkent dat de concurrentie daarmee flink kan toenemen. "Er kan inderdaad een project ontstaan zoals Mono dat is voor .Net, onze uitvinding zeg maar." Mono is de implementatie van Microsofts .Net-omgeving, maar dan draaiend op Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zie: http://dev-loki.blogspot.com/2005/11/microsoft-to-open-its-office-format.html

Deze 'openheid' bestaat dan weer uit afwijkende eigen formaten? Waarom niet de standaard van www.oasis-open.org hanteren? Ook hier geldt weer dat Microsoft eigen afwijkende formaten blijft hanteren om daarmee enkel een monopolie te behouden. Dit heeft echter niets met standaardisatie te maken. Gelukkig dat alle andere Office-applicaties zich wel aan de standaard houden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-22T10:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.