FSF mengt zich in EC-antitrustzaak tegen Microsoft

Dit artikel delen:

De Europese tak van de Free Software Foundation wil de Europese Commissie bijstaan in de antitrustzaak tegen Microsoft. De FSF wil er zeker van zijn dat de Windows-producent gedwongen wordt informatie te verstrekken over interfaces en protocollen.

De FSF wil daarmee het voortbestaan beschermen van open source-projecten als Samba en Linux. "We willen er zeker van zijn dat concurrentie mogelijk is en blijft, ook voor leveranciers van gratis en open software", zegt Georg Greve, president van de FSF Europe.

 

Hij wil dus dat Microsoft de communicatie-specificaties publiceert, wat de EC reeds als strafmaatregel heeft opgelegd. De Windows-producent heeft daarover nog een hoger beroep lopen in de Europese antitrustzaak.

 

De EC is de afgelopen jaren langzaamaan medestanders - en oorspronkelijke klagers - verloren. Laatst trof Microsoft nog een schikking ter waarde van 761 miljoen dollar met Real Networks, maker van multimedia-software.

 

Ondertussen zit Microsoft ook nog met antitrustaandacht in Zuid-Korea. De Federale Handelscommissie in dat Aziatische land laat nu weten volgende week met een uitspraak te komen. Dit was echter al veel eerder verwacht. Het Zuid-Koreaanse onderzoek loopt al sinds 2001 en betreft onder meer de meelevering van im-software (instant messaging) bij het marktdominante Windows.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-24T16:01:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.