Viafrica zoekt mensen voor Tanzania en Kenia

De Nederlandse organisatie Viafrica zoekt voor projecten in Tanzania en Kenia een Linux-trainer, sales manager en coach. Computable werkt samen met Viafrica en detacheerder IT-Staffing om scholen, organisaties en bedrijven in verschillende Afrikaanse landen te ondersteunen bij het gebruik en beheer van ict. Potentiële kandidaten kunnen tot 9 april 2012 reageren.

Viafrica heeft sinds 2003 enkele honderden computerlokalen ingericht op scholen en daarmee meer dan zestigduizend studenten toegang tot ict-onderwijs verschaft. Naast de inrichting van de ict-infrastructuur, maken ook training van docenten, beheer en onderhoud deel uit van deze projecten. Daarnaast ontplooit Viafrica marktgerichte activiteiten voor het lokale bedrijfsleven en (ontwikkelings-)organisaties.

Linux-trainer

Viafrica gebruikt waar mogelijk Linux- en open source-producten binnen zijn projecten. De afgelopen jaren heeft Viafrica flink geïnvesteerd in lokale Linux-kennis. Om hier een vervolg aan geven, zoekt Viafrica voor de vestiging in Tanzania een Linux-trainer.

Zijn of haar belangrijkste taak wordt om deze kennis op te frissen en te verdiepen. De training moet erop gericht zijn dat het technisch team zelfstandiger in staat zal zijn om problemen op te lossen en nieuwe functionaliteit te ontwikkelen. De systemen die Viafrica gebruikt zijn Ubuntu/Edubuntu en ClearOS.

Zie hier de volledige vacature: http://www.computable.nl/artikel/ict_zonder_grenzen/4439780/2579244/vacature-viafrica-tanzania-linuxtrainer.html

Sales manager

Viafrica stelt zich ten doel zijn maatschappelijke projecten vanuit eigen inkomsten te financieren. Dit betekent dat de lokale kantoren in Afrika zowel maatschappelijke als commerciële diensten en producten aanbieden. Om zijn positie als een van de betere ict-dienstverleners verder uit te bouwen, zal Viafrica Tanzania de komende jaren meerdere nieuwe vestigingen opzetten. Hiervoor is het noodzakelijk om een volgende stap te zetten in de professionaliteit. Het kantoor zoekt daarom een sales manager.

De beoogde verbetering spitst zich voor deze opdracht toe op het klantcontact. Het gaat dan onder andere om elementen als verwachtingenmanagement, de kwaliteit en volledigheid van uitgebrachte adviezen en de presentatie van Viafrica. Het klantcontact kent verschillende stadia, van het eerste contact op ons kantoor of in onze winkel, tijdens de implementatie door de techneuten en via de administratie. De klanten van Viafrica bestaan uit onderwijsinstellingen die participeren in onze maatschappelijke projecten, het lokale midden- en kleinbedrijf, lokale overheid en particulieren.

Zie hier de volledige vacature: http://www.computable.nl/artikel/ict_zonder_grenzen/4439791/2579244/vacature-viafrica-tanzania-sales-manager.html

Coach

Viafrica Kenya richt zich primair op de inzet van ict binnen het onderwijs. Op de vestiging in Thika werken vijf medewerkers. Vanwege de kleine omvang van het team, worden de medewerkers breed ingezet. Viafrica heeft geconstateerd dat de planning van activiteiten en het functioneren van de medewerkers binnen de organisatie verbetering behoeft. De organisatie zoekt daarom een coach.

Viafrica zoekt naar iemand (m/v) die het personeel gaat coachen, zowel op individueel niveau als in teamverband, op vaardigheden als het managen van je eigen werk, plannen, samenwerken en verwachtingenmanagement. De kandidaat moet de Engelse taal beheersen, ervaring hebben met werkdrukmanagement, teambuilding, persoonlijke effectiviteit en communicatie, een open en constructieve houding hebben en flexibel opdrachten kunnen invullen.

Zie hier de volledige vacature: http://www.computable.nl/artikel/ict_zonder_grenzen/4439802/2579244/vacature-viafrica-kenia-coach.html

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-13T11:12:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.