Viafrica en SiSo breiden PC-Donatie uit

Classworks-school Viafrica

De Nederlandse ict-hulporganisatie Viafrica en it-verwerkingsbedrijf SiSo Computers breiden hun gezamenlijk initiatief PC-Donatie uit. De donatiemogelijkheid wordt uitgebreid met de optie voor donateurs om een zelf te bepalen percentage van de waarde te schenken ten bate van ict-projecten in Afrika. In ruil daarvoor geeft SiSo een corresponderende korting op de afgenomen diensten. Daarnaast blijft het ook mogelijk de volledige waarde van overtollige hardware te doneren.

Sinds 2010 kunnen bedrijven en organisaties hun gebruikte ict-apparatuur aanbieden via PC-Donatie. De hardware levert geld op, dat vervolgens wordt geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor onderwijsprojecten in Tanzania en Kenia. Viafrica heeft de afgelopen tien jaar ruim tweehonderd scholen voorzien van ict-onderwijs en helpt daarbij tevens met training, advies en onderhoud. De afgedankte hardware krijgt een bestemming binnen Europa en leidt niet tot vervuiling in Afrika.

Classworks

SiSo verzorgt de logistiek en verwerking van de afgeschreven hardware, waaronder inventarisatie en data-wiping. Niet meer bruikbare hardware wordt verwerkt door erkende recyclingbedrijven, waardoor deze niet in het milieu terechtkomt. Ook hardware die Viafrica in Kenia en Tanzania inzet, kan uiteindelijk voor verwerking naar Europa worden teruggehaald.

Viafrica heeft de afgelopen tien jaar honderden scholen van computeronderwijs voorzien via het programma Classworks. Naast de aanschaf van apparatuur worden de scholen vanuit vestigingen in Kenia en Tanzania langdurig begeleid met onderhoud, support, lesmateriaal en training. De organisatie heeft een vestiging in Kenia en in Tanzania. Computable steunt Viafrica via het project ‘ICT zonder grenzen’.

ICT zonder grenzen

Het project ‘ICT zonder grenzen’ is een samenwerkingsverband van Computable met Viafrica. Computable wil met dit project bijdragen aan verdere toepassing van informatietechnologie in ontwikkelingslanden. Viafrica is een sociale onderneming die met ict-totaaloplossingen duurzame ontwikkeling in Afrika stimuleert, met name binnen het onderwijs. De organisatie won in 2012 de Computable-award Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming. PC-Donatie, het gezamenlijke initiatief van Viafrica en SiSo, kreeg daarbij een bijzondere vermelding van de jury.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-17T09:33:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.