Freelancer IT-Staffing doneert uren aan Viafrica

Ict-hulporganisatie Viafrica en detacheerder IT-Staffing starten de campagne Uurtje Factuurtje. Freelancers die via IT-Staffing werken, zowel detachering als contracthandling, kunnen iedere maand een uur, of een gedeelte daarvan, aan Viafrica doneren. De opbrengst wordt ingezet voor ict-projecten op scholen in Tanzania en Kenia.

Viafrica heeft de afgelopen tien jaar honderden scholen van computeronderwijs voorzien. Naast de aanschaf van apparatuur worden de scholen vanuit vestigingen in Kenia en Tanzania langdurig begeleid met onderhoud, support, lesmateriaal en training. De afgelopen twaalf jaar heeft Viafrica een kwart miljoen studenten toegang verleend tot ict-onderwijs. Computable steunt Viafrica via het project ‘ICT zonder grenzen’.

Consultants die via ‘Uurtje Factuurtje’ een gewerkt uur aan Viafrica willen doneren , bepalen zelf elke maand opnieuw of ze willen meedoen en aan welk project ze willen bijdragen. Deelnemers krijgen regelmatig rapportages van de door hen gekozen projecten. Viafrica zoekt op dit moment voor drie projecten ondersteuning:

  1. Voor 67 uur per maand en een eigen bijdrage van de ontvangende school in Afrika kan een compleet computerlokaal ingericht worden, inclusief lokaal netwerk, centrale server met een e-learning omgeving en twintig werkplekken. Zes leerkrachten krijgen een training tot computerdocent en gedurende drie jaar ondersteunt Viafrica de school met een helpdesk en technisch onderhoud.
  2. Voor dertien uur per maand kan een mobiel computeronderwijsprogramma verzorgd worden, bedoeld voor scholen die geen toegang hebben tot elektriciteit. Gedurende twintig weken volgen leerlingen een ict- en lifeskills-programma. Met een mobiel netwerk van laptops, tablets en notebooks kan computeronderwijs verzorgd worden zonder externe stroom.
  3. Voor drie uur per maand kan een docent acht weken lang ondersteund worden met het gebruik van ict binnen zijn of haar lessen. Dat gebeurt in samenwerking met de Universiteit van Dar es Salaam. Studenten van de universiteit verzorgen trainingen voor docenten in Tanzania, waarvan de meesten niet bekend zijn met het gebruik van ict. Naast de trainingen krijgen de docenten ook didactische ondersteuning in de klas.

Meer informatie is te vinden op de websites van Viafrica en IT-Staffing.

Vacature Drupal-ontwikkelaar

Viafrica is voor vier tot acht uur per week op zoek naar een Drupal-ontwikkelaar om de website te ontwikkelen. Voor deze functie is een vacature beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-11T08:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.