Centric breidt uit naar Noorwegen

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Centric heeft het Noorse bedrijf Xtra Personell overgenomen. Daarmee stapt de automatiseerder over de Benelux-grens heen. Het bedrijf wil de komende jaren een positie opbouwen in Scandinavië.

Met circa 850 medewerkers behoort Xtra tot de grootste detacheerders in Noorwegen. Vanuit het hoofdkantoor in Oslo en zeven regionale vestigingen biedt Xtra tijdelijke en vaste personele ondersteuning op het gebied van it, documentbeheer, administratie en zorg. Bovendien levert het bedrijf financiële diensten, een gebied waar Centric zich sinds 2005 op richt. Zowel overheid als profit- en non-profitinstellingen behoren tot de klantenkring van Xtra. In 2005 werd een omzet behaald van circa 35 miljoen euro.

Na eerdere overnames in België kiest Centric nu tevens voor positionering van zijn dienstverlening op de Scandinavische markt. Algemeen directeur Gerard Sanderink: "Met de overname van Xtra verkrijgt Centric een goede basis in Noorwegen, van waaruit we onze positie op de Scandinavische markt verder kunnen uitbouwen."

Xtra vindt de brede dienstverlening van de Nederlandse firma aantrekkelijk genoeg om zich over te laten nemen. Het Noorse onderdeel blijft zelfstandig opereren binnen de Centric-organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-04T17:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.