T-Systems sluit miljoenencontract met Airbus

Deutsche Telekom dochter T-systems heeft twee grote, internationale contracten gesloten met Airbus, de grootste vliegtuigfabrikant van Europa. T-systems gaat de mainframes beheren en zet een helpdesk op voor Chinese klanten. De contracten hebben een waarde van ruim tien miljoen euro.

T-Systems gaat tot 2012 de mainframes van Airbus, de grootste vliegtuigbouwer van Europa beheren. Daarbij worden de mainframes van Toulouse (Frankrijk) naar München (Duitsland) verhuisd. In München zet Airbus om veiligheidsredenen de hoofdcomputers en het back-upsysteem verder uit elkaar. Op het bedrijventerrein in Toulouse stond het back-updatacenter van Airbus in de directe omgeving van het centrale computersysteem. Het prijsmodel voor de beheerklus is gebaseerd op volume. Dat wil zeggen: hoe meer capaciteit de vliegtuigbouwer gebruikt hoe lager de prijs per opslageenheid is.

Azië

T-Systems gaat ook internationaal samenwerken met Airbus in Azië. De Business Customer-divisie van de Deutsche Telekom-dochter levert een nieuwe gebruikershelpdesk voor de vliegtuigbouwer in China. Het callcenter voorziet de ingenieurs van de Chinese luchtvaartmaatschappijen van advies over Airbus-specifieke software. Het callcenter, gevestigd in Beijing,  moet voorzien in de behoefte van een groeiend aantal Aziatische klanten. Ondersteuning vindt zowel in het Engels plaats als in het Mandarijn en het Kantonees (belangrijkste Chinese talen).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-04T14:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.