HP sleept oud-topman Hurd voor rechter

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf HP spant een rechtszaak aan tegen zijn gewezen ceo Mark Hurd. De Amerikaan treedt als co-bestuurder in dienst van Oracle en zou voor HP op die manier 'onherstelbare schade' veroorzaken.

HP is bang dat Hurd bedrijfsgeheimen en vertrouwlijke informatie gaat gebruiken om de positie van Oracle te versterken. De aanklacht (pdf) is inmiddels ingediend bij de Superior Court of the State of California in het Santa Clara County district. 

HP zegt dat Hurd alles weet van de strategische businessplannen van HP voor dit jaar en voor 2011. Onder andere hoe de concurrentie moet worden aangepakt, waaronder ook Oracle. Hurd had als ceo toegang tot alle informatiebronnen, zoals klanten, technologie, strategische plannen en klantenbijeenkomsten. Hij zou onder andere op 18 maart 2010 een meeting met het managementteam van HP hebben gehad over een concurrentieanalyse van Oracle.

Het is overigens niet de eerste keer dat een it-bedrijf een voormalig topmanager voor de rechter sleept wegens te veel kennis over een concurrent waar die vroeger voor werkte. EMC vervolgde David Donatelli, een topmanager van EMC die naar HP ging. Hij mag zich niet te veel bemoeien met de storage business van HP.  Donatelli is nu HP's executive vice president en general manager voor enterprise servers, storage en networking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ik krijg zowaar een vermoeden waarom je in bepaalde posities noodzakelijkerwijs heel fors betaald moet worden. Wat een ramp als een ex-werkgever je op deze manier voor de rechter sleept en wat onzorgvuldig in hun contractstelling e.d. als ze dit achteraf op deze manier menen te moeten oplossen.... pffff

Ai ai, maar die boete kan Mark toch makkelijk betalen na het cashen van zijn aandelen bij HP en het opstrijken van een vette Golden Hello bij Oracle? What's next?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-08T08:42:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.