Qurius verbouwt beddenzaak tot inspiratieplek

Microsoft-dienstverlener Qurius uit Zaltbommel heeft met een feestelijke opening zijn zogeheten Inspirience Center in gebruik genomen. Het gaat om een ruimte in het hoofdkantoor. Daar ontvangt het bedrijf klanten, worden producten gepresenteerd en bijeenkomsten gehouden. De ruimte is gevestigd in een voormalige beddenzaak in het gedeelde bedrijfspand. Qurius heeft de extra ruimte ingericht als inspiratiecentrum. De verbouwing kostte tussen de 250.000 en 400.000 euro.

Qurius-directeur Leen Zevenbergen: 'We hadden geen goede ruimte om klanten en gasten te ontvangen. Dat hebben we nu wel.' Chief brand officer (directeur marketing) Geerd Schlangen: 'De voormalige ruimte was ons een doorn in het oog. Het stond leeg, er lagen vuilniszakken op de vloer en er scheen tl-licht.' Het bedrijf besloot de entree van het gedeelde bedrijfspand aan te pakken.

De muren zijn paars en groen geschilderd en de tl-buizen zijn vervangen door led-verlichting. Onder grote oranje lampenkappen staan nu loungebanken en een aanraakscherm dat is verwerkt in een vergadertafel. Er is ook een bar met Italiaanse koffie. In het centrum zijn ook een aparte theaterzaal voor presentaties en een vergaderruimte gevestigd.

Qurius-klanten die op bezoek komen krijgen een lidmaatschap van het Inspirience Center aangeboden. 'Als het een openbare ruimte zou zijn, hadden wij een horecavergunning moeten hebben', verduidelijkt Schlangen. Leden die stranden op de voor de deur gelegen snelweg A2 mogen binnenwippen om te werken tot de files zijn opgelost.

Ook Duitsland en Spanje

Zevenbergen vertelt dat bij de kantoren in Duitsland en Spanje soortgelijke ruimten worden ingericht. 'In Madrid is door de gemeente al positief gereageerd. Zij zien het centrum als een belangrijke ondersteuning van de werkgelegenheid en een belangrijk kenniscentrum voor ict.'

Het centrum is betaald uit de ongeveer 1,4 miljoen euro uit de verkoop van aandelen aan het management van Qurius.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-15T16:42:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.