Belgisch Zetes koopt failliet Phi Data

Dit artikel delen:

De Belgische leverancier van geautomatiseerde persoons- en goederenidentificatie Zetes neemt de Nederlandse activiteiten van Phi Data over. Dat bedrijf uit Woerden werd eind oktober 2010 failliet verklaard als gevolg van de slechte economische situatie. Phi Data levert eveneens producten en diensten voor automatische identificatie en verder datacollectie en monitoring.

Met de overname vergroot Zetes zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt. Het bedrijf neemt alle klanten van Phi Data Nederland over en een deel van het personeel. Alle activiteiten en dienstverlening worden voortgezet. De partijen maken niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid. Volgens het Belgische ict-vakblad Data News kunnen tien tot vijftien van de ongeveer dertig medewerkers van Phi Data aan de slag bij Zetes.

Op de fles

Phi Data had zijn hoofdkantoor in Woerden, twee vestigingen in België en één in Luxemburg. De afgelopen tijd had de onderneming veel last van de slechte economische situatie. Volgens de Belgische website van het bedrijf is er verschillende malen geherstructureerd. Ook de inbreng van vers kapitaal kon niet voorkomen dat de onderneming op de fles ging.

Zetes heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en ook vestigingen in veertien landen, waaronder Nederland (in Son, Heenvliet, Nieuwegein en Woerden). Er werken in totaal ongeveer achthonderd mensen.

De overname door Zetes heeft geen gevolgen voor de activiteiten van de vestigingen van Phi Data in België en Luxemburg. Die blijven gewoon bestaan, laat een medewerker van Phi Data in het Belgische Wemmel weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Reactie verwijderd. Het is niet de bedoeling om via onze site artikelen te bestellen bij derden.
Redactie Computable

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-03T11:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.