Rechtszaak bezorgt Tie rode cijfers over 2010

Justitia

Het Hoofddorpse softwarehuis Tie Holding draaide over het gebroken boekjaar 2010 een verlies van 1,7 miljoen euro. Dat is voor een deel te wijten aan een verloren langslepende rechtszaak tegen facilitair bedrijf Samar waaraan het bedrijf ongeveer 870.000 euro kwijt is. Ook is veel geld besteed aan de werving van nieuwe medewerkers, wat zich volgens het bedrijf nog niet heeft terugverdiend. De onderneming heeft hoge verwachtingen van zijn e-commerce platform, zijn content management systeem en de webdiensten die het biedt.

De omzet van Tie Holding bedroeg in het gebroken boekjaar 2010, dat eindigde op 30 september 2010, ruim 11 miljoen euro. Dat is ongeveer 1,5 procent minder dan een jaar eerder. In die periode boekte het softwarehuis bovendien nog een nettowinst van 540.000 euro.

Rechtszaak Samar

In juli 2010 besliste de rechtbank in een bodemprocedure dat Tie Holding 804.000 euro moet betalen aan facilitair dienstverlener Samar. Daarop heeft het softwarehuis obligaties uitgegeven met een totale waarde van 870.000 euro, om ook de juridische kosten te dekken. Eind 2009 had het bedrijf al een lening van 350.000 euro bij Rabobank afgesloten. Deze wordt voor maart 2011 afgelost. Tie zoekt naar nieuwe geldschieters.

Cateraar Samar splitste zich in 2004 af van Tie Holding en kwam onder leiding van de broer van Tie-oprichter Dick Raman. Beide bedrijven sloten eind 2004 een dienstverleningscontract af, waarvan lange tijd werd betwist of de raad van commissarissen van Tie op de hoogte was. Eind 2007 dwongen de commissarissen Dick Raman op te stappen en beëindigden ze de overeenkomst met Samar.

Daarop stapte de cateraar naar de rechter en eiste succesvol een schadevergoeding. De rechter heeft vastgesteld dat de raad van commissarissen vooraf wel degelijk op de hoogte was van het dienstverleningscontract. Tie ging in hoger beroep, wat niet mocht baten.

Webgebaseerd

Tie Holding levert webgebaseerde toepassingen voor contentmanagement en ketenbeheer in marketing en online verkoop. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Utrecht, Burlington (Massachusetts), St Paul (Minnesota), Montpellier (Frankrijk) en in New South Wales (Australië).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-24T15:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.