Waarde Ctac daalt met 11,5 miljoen euro

CTAC

De waarde van ict-dienstverlener Ctac is in 2011 met 11,5 miljoen euro gedaald. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt in voorbereiding op de presentatie van de jaarcijfers over het vorige jaar. Ctac neemt in de boeken een afwaardering ter grote van dit bedrag op, waardoor het nettoresultaat negatief zal gaan uitpakken.

Een dergelijke ‘non cash-afwaardering' is in de boekhoudkunde een bekende maatregel. Het geeft aan dat het bedrijf minder waard is dan dat er vooraf was geschat. De waardevermindering van de onderneming wordt vervolgens verrekend met het nettoresultaat. Een lagere waarde van de onderneming kan gevolgen hebben voor de financiering van het bedrijf.

Toekomst minder positief

Ctac zelf wijt de afwaardering aan ‘de aanscherping van de strategie, de aanhoudend matige economische vooruitzichten en de meest recente inzichten over de verwachte groei van de verschillende bedrijfsonderdelen'. Concreet betekent dit dat Ctac veel geld heeft gestoken in een aangepaste strategie, maar dat het rendement hiervan tegenvalt door de nog altijd slechte economische omstandigheden. De nabije toekomst ziet Ctac evenmin positief: toekomstige groei zal lager gaan uitpakken dan er eerder werd verwacht.

De jaarcijfers over 2011 van Ctac zijn nog niet bekend. Deze worden op 14 maart 2012 gepresenteerd en Ctac zal dan ook een toelichting geven op deze afwaardering van de organisatie.

De slechte resultaten over 2011 bij Ctac komen niet geheel onverwacht. Het eerste half jaar werd er al een verlies genoteerd van 1,4 miljoen euro. Dit werd toen toegeschreven aan een eenmalige reorganisatielast. Er werden besparingen aangekondigd, waarbij ook banen zouden verdwijnen. Deze organisatorische aanpassingen kwamen bovenop de eerder aangekondigde reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-09T10:03:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.