Brabant steekt 125 miljoen in innovatiefonds

Vlag Noord-Brabant

De Provincie Brabant steekt 125 miljoen euro in een fonds voor innovatie bedrijven. Het fonds is onder meer gericht op bedrijven in de sectoren high tech, logistiek, maintenance, life sciences en life tech. Het geld moet de samenwerking tussen bedrijven verbeteren, zorgen voor meer werkgelegenheid en inzetbaar zijn bij maatschappelijke veranderingen als vergrijzing en de toenemende vraag naar zorg.

'Het fonds richt zich op innovaties van Brabantse bedrijven die nationaal of internationaal het verschil moeten maken', meldt de provincie. Brabantse bedrijven die aanspraak willen maken op het geld kunnen hun plannen indienen bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

'De ondernemingen waarin we investeren moeten een verschil maken in de duurzame ontwikkeling van Brabant, zowel in financiële als maatschappelijk zin', zegt Miriam Dragstra, die binnen de BOM de investeringsfondsen gaat beheren.

Maatschappij

Gedeputeerde Staten benadrukt dat innovaties ondersteuning moeten bieden bij maatschappelijke uitdagingen waar de provincie en samenleving voor staan. Het gaat bijvoorbeeld om de ontwikkeling van slimme mobiliteit en een duurzame agrofoodketen, maar ook om gezond ouder worden en de overgang naar duurzame energie.

Werkgelegenheid

'We verwachten niet alleen de economische structuur van Brabant te versterken maar ook naar een hoger niveau te tillen', zegt Jan Pelle, directeur van BOM. 'Ik spreek in dat kader vaak over een noodzakelijk nieuw ecosysteem van innovatie dat Brabant concurrerend moet maken in de wereld en tevens voor nieuwe werkgelegenheid kan zorgen. Onze rol is met behulp van kennis, kapitaal en netwerk partnerships te sluiten die het bedrijven mogelijk maken om tot succes te komen.'


Geïnteresseerde ondernemers kunnen via een centraal Investeringsplein een aanvraag indienen.

In totaal investeert de provincie twintig miljoen euro in verschillende fondsen voor innovatie die door BOM worden beheerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-12T10:52:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.