De Cirkel is extra 'extra' prijs Kerstpuzzel

Dit artikel delen:

Naast de tien prachtige hardware- en softwareprijzen en de extra Woozl-prijs kent de Computable Kerstpuzzel 2013 'Van A tot Z' nog een extra prijs. Uitgeverij Lebowski stelt drie exemplaren beschikbaar van de roman 'De Cirkel' van de Amerikaanse schrijver Dave Eggers. De Cirkel is een spraakmakende roman over issues als privacy, transparantie en de rol van de social media. Deelnemers aan de Kerstpuzzel kunnen hun oplossingen nog tot en met 5 januari 2014 insturen. De redactie van Computable wenst alle lezers een mooi, gezond en succesvol 2014 toe.

In de roman van Dave Eggers wordt het personage Mae Holland aangenomen bij De Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Dat verbindt middels een universeel besturingsprogramma het internetverkeer van al zijn gebruikers met elkaar: van e-mails en e-betalingen tot aan sociale media. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Of is hier sprake van een nieuwe '1984'-maatschappij, zoals Mae steeds meer ervaart?

De Cirkel wordt gezien als een relevant en verontrustend boek dat vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld. 

Kerstpuzzel

In de Computable Kerstpuzzel 2013 'Van A tot Z' komt het jaar nog een keer langs in de vorm van 26 soms cryptische omschrijvingen over bedrijven, instellingen, personen, zaken en ontwikkelingen die in het nieuws zijn geweest.

Het inzenden van het antwoord kan tot 2 januari 2014 via www.computable.nl/kerstpuzzel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-31T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.